Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Roma

20/09/2018

Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, ieri, cu domnul Paolo Savona, ministrul Afacerilor Europene în Italia și cu doamna Barbara Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sud din Italia în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma.
În cadrul celor două întâlniri, discuțiile au vizat preluarea de către România a Președinției Consiliului UE în ianuarie 2019. Oficialul român a afirmat că România va avea de negociat o serie de dosare dificile, precum Cadrul Financiar Multianual, Politica de Coeziune, în condițiile în care agenda Președinției va fi influențată de Brexit și alegerile pentru Parlamentul European.
În cadrul întâlnirii cu ministrul Afacerilor Europene din Italia, doamna Plumb a afirmat că România va fi un partener activ și constructiv care va susține avansarea proiectului european, acesta fiind cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea Statelor Membre. Totodată, domnia sa a subliniat că România dorește ca în perioada Președinției Consiliului UE să fie un mediator eficient, care să închidă cât mai multe dosare din cele care se estimează că vor fi în lucru.

Sursa: Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Roma